Tortellini tarifi nasıl yapılır? Danilo Zanna'nın tarifi...

İtalyan Şef Danilo Zanna ile sofranıza lezzet katacak şahane tortellini tarifi.

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

95 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

60 dakika

KALORİ

307

Tortellini için malzemeler

  • 100 gr un
  • 100 gr irmik
  • 2 adet yumurta
  • 20 gr bal kabağı
  • 1 demet kuşkonmaz
  • 2 adet arpacık soğan
  • Karnabahar
  • Brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Fesleğen

İç harcı için

  • 40 gr tulum peyniri
  • 40 gr taze lor peynir
  • 10 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Üzüm sirkesi

Tortellini tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Hamuru hazırlamak için un ve irmiği karıştırın. Bir miktarını açarken kullanmak için ayırın ve başka bir yere alın. Yumurta sarılarını karışan unun içine yavaş yavaş ekleyerek elle veya bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Yaptığınız hamurun üzerini streç filmle kapatın ve dinlendirin.
2 Hamurunuz dinlendikten sonra ayırdığınız un ile birlikte açmaya başlayın. İstenilen kıvama geldikten sonra tortellini şeklini verin. İç harcı için; bütün malzemeleri birbirine karıştırın. Maydanozu ince ince kıydıktan sonra peynir karışımına ekleyin ve hamur içine yerleştirin. Havuç ve patatesi küçük yuvarlak top şeklinde çıkarın veya küçük küpler halinde doğrayıp çok hafif haşlayın
3 Bal kabağını zeytinyağında, çok az tuzlayarak fırında kızartın. Ardından brokoli, kuşkonmaz, karnabaharı da hafif haşlayın. Arpacık soğanı keserek üzüm sirkesiyle soteleyin.
4 Tortellinileri haşlayın ve sudan alın. Haşladığınız diğer malzemelerle aynı tavaya koyun ve soteleyin. Bal kabağını da fırından alın ve işleme devam edin. Sebzeleri haşladığınız suya yavaş yavaş ekleyerek bütün malzemelerin aromasının karışmasını sağlayın.