Gravy sos tarifi nasıl yapılır? Püf noktalarıyla gravy sos

Yemeklerinizin yanında genelde sos tercih edenlerdenseniz gravy sos tarifimize bir göz atmalısınız. Et ile mükemmel bir ahenk sağlayan gravy sos tarifimiz Gizem Güzey tarafından reçetelenerek hazırlandı. Gravy sos nasıl yapılır diyorsanız işte pratik tarif:

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

80

 

 

Gravy Sos Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 adet soğan
  • Tuz

GRAVY SOS HAKKINDA

Gravy sos İngiliz mutfağının en vazgeçilmez sosları arasında. Kelimenin Fransızca gravé kelimesinden geldiği değerlendirilir. 

Gravy sos tarifi adım adım yapılışı

1 Soğanı tereyağında kavurun.
2 Soğan pembeleşince unu ekleyip kavurmaya devam edin. Unun kokusu çıkınca tavuk ve et suyunu ilave edin.
3 Tuz ve karabiberi ekleyin.
4 Sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Sosta topaklar kalırsa doğrudan tavada bir çubuk blender ile karıştırın veya bir süzgeçten geçirin.