Antep fıstıklı kurabiye

 8 kişilik   -
Malzemeler
75 gr Antep fıstığı içi
100 gr tereyağı
160 gr pudra şekeri
225 gr un
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı mısır unu
90 gr ince çekilmiş badem
55 gr pudra şekeri

Hazırlanışı
Fırını 160 derecede ısıtın. Antep fıstıklarını yağlı kağıt konmuş tepsiye alın. Sıcak fırında 3-4 dakika bekletin. 25 gr’ını ayırıp kalanını iri parçalar olacak şekilde kırın. Tereyağı ve 160 gr pudra şekerini büyük bir kaba alıp mikserle krema kıvamında çırpın. Un, pirinç unu, mısır unu, ince çekilmiş badem ve iri kırılmış Antep fıstıklarını ekleyip yoğurun. Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. üst kısmı tepe olacak şekilde hamura şekil verin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizin. üzerlerine bütün Antep fıstıklarını birer tane olacak şekilde batırın. 160 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Fırını kapatıp tepsiyi fırından alın ve kurabiyeleri tepside 5 dakika bekletin. Ilık servis yapın.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.