Bayat ekmek böreği

Bayat ekmek böreği tarifi

Malzemeler:
2 bayat ekmek
1 su bardağı lor peyniri
1 su bardağı süzme beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri veya kaşar peyniri
Karabiber
Pul biber
Yarım demet maydanoz
Sosu için
2 su bardağı süt
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 yumurta
Bir tutam karbonat

Hazırlanışı:
Peynirleri, baharatı ve kıyılmış maydanozu bir kapta harmanlayın. Ekmekleri küpler halinde doğrayıp yarısını ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin. Üzerine peynirli karışımı serpin. Kalan ekmekleri de peynirli karışımın üzerine yerleştirin. Sos malzemelerini ayrı bir kasede çırpıp ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

*Lezzet dergisinden alınmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.