Donut tarifi (Çikolatalı, kakaolu farklı tarifler)

Çikolatalı ya da kakaolu donut tarifleri ile karşınızdayız. Birbirinden lezzetli donutlar ile konuklarınızı ağırlayabilir, görüntüsü ile büyüleyebilirsiniz. İşte yapımı kolay farklı tarifler...

Donut tarifi (Çikolatalı, kakaolu farklı tarifler)

Malzemeler:

100 gr bitter çikolata
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için: Süsleme şekerleri

Hazırlanışı:
Türk damak zevkine uygun, hazırlaması kolay işte birkaç dünya tatlısı... Denemelisiniz! Unu çukur bir kaba alın. Mayayı suda eritin. Toz şekeri ilave edip eritin. Maya, tuz, süt, ayçiçeği yağı, yumurta ve tarçını una ilave edip yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizde yuvarlayarak unludağınız tepsiye yerleştirin. Üzerini bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekleyin. Mayalanan hamurları elinizle şekillendirerek ortalarını küçük yuvarlak bir kapak ile delerek simit şekli verin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Üzeri için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Fırından çıkardığınız donutlar ılınınca eriyen çikolataya batırıp üzerini şekerlemelerle süsleyerek servis yapın.

Aklınızda bulunsun
Donutları derin bir kızartma tenceresinde bol ayçiçeği yağı ile kızartarak hazırlayabilirsiniz.

Elinizde bitter çikolata yoksa kakao ile de çikolatalı donut yapabilirsiniz. Aşağıdaki tarifimizi inceleyin.

KAKAO İLE ÇİKOLATALI DONUT TARİFİ

Donut tarifi (Çikolatalı, kakaolu farklı tarifler) - Resim : 1

Malzemeler:
1 su bardağı un
¼ Yarım su bardağı kakao
Yarım çay kabartma tozu
Bir tutam tuz
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı badem sütü
¼ Yarım su bardağı muz püresi
4 yemek kaşığı
Hindistan cevizi yağı
1 çay kaşığı vanilya esansı
Üzeri için:
100 g bitter çikolata
100 g beyaz çikolata
Renkli süsleme şekerlemesi

Hazırlanışı:
Geniş bir karıştırma kabına un, kakao, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri karıştırın. Ayrı karıştırma kabında ise badem sütü, muz püresi, Hindistan cevizi yağı ve vanilya esansını karıştırın. Islak malzemeleri kuru malzemelerin üzerine ekleyip bir spatula yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Karışımı bir sıkma torbasına doldurun. yağladığınız donut kalıplarına ya da ortası boş kalacak şekilde minik kek kalıplarına kalıbın 2/3’ünü dolduracak şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 11-13 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzeri için çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Soğuyan donutların yarısını beyaz çikolataya yarısını bitter çikolataya batırın. Üzerini renkli şekerlemelerle süsleyip servis yapın.

Bu tariflerimizi  de beğenebilirsiniz: