Erikli tart

Beş çayınıza eşlik edecek lezzetli bir öneri...

Hazırlayan: Elif Edes Tapan

Malzemeler
Tart hamuru için

• 250 gr un

• 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
• 1 yumurta

• 3 kaşık soğuk su

Tart içi için

• 1/2 kg kırmızı erik

• 100 gr fırınlanmış dövülmüş fındık
• 1 yemek kaşığı toz şeker

• 1 paket vanilya

• 1 yemek kaşığı un

Üzeri için
Erik, kayısı marmelatı ya da erik kompostosu

Hazırlanışı
Unu havuz yapın, ortasına parça parça yağ ve yumurta koyun. Yoğurmaya başlayın. Bu sırada karışıma azar azar su ekleyin. Hamur kıvamına geldiğinde folyoya sarın. 30 dakika dolapta bekletin. Tart içi için; fındık, şeker, vanilya ve unu karıştırın. İnce ince dilimlediğiniz erikleri ilave edin. Ardından hazırladığınız hamuru unlu tezgahta dikdörtgen olacak şekilde açın. Pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz tepsiye alın. Hamura hazırladığınız fındıklı içi serpin. Erikleri de bir düz sıra bir ters sıra olacak şekilde yerleştirin. Hamuru eriklerin yanlarına doğru kıvırın, arzu ederseniz yumurta sarısı sürebilirsiniz. 180 derece ısıtılmış fırında hamur kızarana kadar, 30 dakika civarı pişirin. Servisten önce reçel veya marmelat sürebilirsiniz.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.