Limonlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Özel günlerde tatlıların yeri bir başkadır! Özel günler için mutfağa girip minik bir kurabiye yapmaya ne dersiniz. Bu makalemizde limonlu kurabiye tarifine bakıyoruz. Hazırsanız başlayalım...

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

12 dakika

KALORİ

169

Limonlu kurabiyelerle mutluluğu, tazelikle buluşturun. Her ısırık, sizi ferahlatan limon lezzetiyle dolu bir lezzet şöleni yaşayın.

Limonlu kurabiye için malzemeler:

  • 500 g un
  • 350 g toz şeker
  • 125 g tereyağı
  • 200 g yoğurt
  • 3 adet yumurtanın sarısı
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Limonlu kurabiye tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Şeker, yoğurt, margarin, yumurta sarısı, limon suyu ile rendesini derin bir kapta karıştırın.
2 Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
3 Hamuru buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
4 Hafif unlanmış tezgah üzerinde hamuru 0,5 cm kalınlığında açın ve kalp şeklindeki kurabiye kalıplarını kullanarak kesin.
5 Fırın tepsisine dizip, önceden 160 dereceye ayarlanmış ve ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.
6 Dilerseniz üzerine pudra şekeri ya da limon rendesi serpiştirerek servis edin.