Haşhaş tohumlu kurabiye

Haşhaş tohumlu kurabiye tarifi

Haşhaş tohumlu kurabiye

Malzemeler:
250 g tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı susam
Tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörekotu
Haşhaş tohumu

Hazırlanışı:
1- Tereyağı, ayçiçek yağı, üzüm sirkesi, toz şeker, kabartma tozu, susam ve bir tutam kadar tuzu geniş bir karıştırma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde un ekleyin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
2- Hamurdan parçalar kopartıp elinizle rulolar hazırlayın. İki ruloyu birlikte döndürüp burgu şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

*Lezzet dergisinden alınmıştır.