Kestane şekerli kurabiye

Çay keyfiniz için...

 8 kişilik   -
Malzemeler:
6 yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
3 yemek kaşığı su
Pudra şekeri
Dolgusu için
Kestane şekeri

Hazırlanışı:
Eritilmiş tereyağı, elenmiş un ve suyu büyük bir cam kaseye alın. Karıştırıp yoğurun. Hamuru 25 küçük parçaya bölerek yuvarlayın. Hamur toplarının ortalarına parmağınızla bastırın ve oluşan boşluğa bütün kestane şekerlerini yerleştirin. Hamurun kenarlarını kestane şekerinin üzerine gelecek şekilde kapatın. Tüm parçaları bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. üzerlerini çatalla birkaç yerinden delin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra pudra şekeri serpip servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır. 
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.