Kuru börek

Kıymalı harcı ve evde hazırlanan yufkasıyla tadına doyum olmaz bir önerimiz var!

Kuru börek

Malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un
Açmak için
Tuz
Nişasta
250 g tereyağı
İç harcı için
300 g kıyma
2 soğan
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
İç harcını hazırlamak için kıyma ve yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca ocaktan alın. Yumurta, zeytinyağı, süt, su ve bir tatlı kaşığı kadar tuzu geniş bir kaseye alıp bir çırpma teli yardımıyla çırpın. Unu ilave edip yoğurun. Hamuru 20 bezeye ayırın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek on yufkayı üst üste yerleştirerek iki grup yapın. İki grubu da açabildiğiniz kadar ince açın. Yufkaları ikiye bölün. Harcı yufkaların kenar kısımlarına paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Yufkaların üzerine ertiiğiniz tereyağından sürüp uç kısımlarını yumurta akıyla yapıştırın. Ruloları dört eşit parçaya bölüp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. üzerlerine kalan tereyağından sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.