Tavada pratik pizza

Akşam için pratik ve lezzetli bir yemek arıyorsunuz ama ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? İşte size hazır pizzacıları aratmayacak bir tarif: Tavada pratik pizza...


Peki, evde geçirdiğiniz bir hafta sonu gecesi için harika seçim olan tavada pratik pizza nasıl yapılır? İşte leziz tavada pratik pizza tarifi...

TAVADA PRATİK PİZZA NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı acuka veya salça
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 mantar
  • 1 kırmızı soğan
  • 3 yaprak pazı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

 

HAZIRLANIŞI

  • Pazı yapraklarını irice doğradıktan sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağda 10 dakika kavurun.
  • Ocaktan alın. Bir kapta elenmiş unu ve tuzu harmanlayın.
  • Sütü, yoğurdu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Elde ettiğiniz boza kıvamındaki karışımı yağlanmış büyük boy kare bir tavaya döküp iyice yayın.
  • Orta ateşte, 5 dakika pişirdikten sonra 1 tatlı kaşığı su ile sulandırılmış salçayı veya acukayı yayın.
  • Üzerine rendelenmiş mozzarella peynirinin yarısını yayın.
  • Dilimlenmiş mantarları, halka halka doğradığınız kırmızı soğanı, yağda çevirdiğiniz pazı yapraklarını serpin.
  • Tavanın kapağını kapatın.
  • Orta-kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  • Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın.

    *Lezzet dergisinden alınmıştır:

 

İLGİLİ İÇERİKLER