Yufka Lahmacun Nasıl Yapılır? Adım adım Yufka Lahmacun Tarifi

Arapça etli hamur anlamına gelen lahmacun, büyük küçük herkesin severek yediği lezzetlerden biri. Özellikle son dönemde evde lahmacun yapımı popülerleşmeye başladı. Peki yufka ile lahmacun nasıl yapılır? Adım adım yufka lahmacun tarifi...

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

200

Lahmacun geleneksel lezzetlerimizin en sevilenleri arasına girmiş durumda. Yapımının kolay oluşu ile evlerde de sıklıkla tercih edilmeye devam ediyor. Özellikle son dönemde hazır yufka ile hızlıca yapıp fırına verebileceğiniz ve misafirliğe ikram edebileceğiniz yemekler arasında.  

Yufka Lahmacun İçin Malzemeler

  • 6 yufka
  • ½ kg köftelik dana kıyma
  • 2 domates
  • 2 maydanoz
  • 2 soğan
  • ½ paket margarin
  • ½ su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • karabiber

Yufka Lahmacun Tarifi adım adım yapılışı

1 Yufkaları ortadan ikiye kesin.
2 Eritilmiş margarin ve sütü karıştırın. Yufkaların üzerine sürün.
3 Kesilmiş taraflarından yufkanın yarısına kadar rulo şeklinde sararak ve iki ucunu yufkaların kenarına sıkıştırarak yuvarlaklar elde edin.
4 Bir kapta ince kıyılmış soğan, domates ve maydanozu kıymayla karıştırın.
5 Tuz, karabiber ve salçayı ekleyip karıştırın.
6 Yufkaların üzerine harcı iyice yayın.
7 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip servis yapın.