Elma, kızılcık ve erik

Bu lezzetli içecekteki üç meyvenin hepsi, hücre koruyucu etkiye sahiptir.

Elma, kızılcık ve erik

Elma, mükemmel bir kuersetin kaynağıdır. Bu flavonoid, serbest radikallerin yarattığı etkilere karşı savaşan bir antioksidandır. Kızılcık, aynı zamanda, bir antioksidan enzim olan süperoksit dismütazın aktif hale gelmesini sağlayan manganez gibi minerallerle yüklüdür. Erikler ise virüslere ve bakterilere karşı savaşan ve çok önemli bir bağışıklık dengeleyici olan C vitamini ihtiva eder.

Tarifi
4 elma, dilimlenmiş,
4 adet erik, çekirdekleri
çıkarılmış ve ikiye
bölünmüş,
40 adet kızılcık, çekirdekleri çıkarılmış.

Tüm meyveleri meyve
sıkacağında sıkın. Karıştırın ve
bekletmeden tüketin.

Besin değeri tablosu

Vitamin B2, C ve K vitaminleri, beta-karoten, kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, bioflavonoidler, malik asit ve pektin.