Yaz kokteylleri

Kokteyllerinizi önceden hazırlayın ve dondurun. Güneş altında bekleterek kısa sürede çözülmelerini sağlayabilirsiniz. Kalanları ise buz kutusu ya da soğutucuda saklayın. Daha yavaş çözülecekler ama soğuk olacaklar.

Yaz kokteylleri

NEPTÜN NEKTARI
4 yemek kaşığı rom, 4 yk. portakal likörü, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi kreması ve 8 yk. ananas suyunu shaker’a koyun. Çalkalayın ve buzla dolu bir bardağa boşaltın. Dilerseniz üzerini limonata ile doldurun. Bir şişeye alın ve dondurun.

GÜN BATIMI SÜRPRİZİ
Kırık buz ile 4 yk. viskiyi bir bardağa (veya şişeye) dökün, 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Üzerini zencefilli gazozla doldurun. Süsleme için, limon kabuğunu spiral şeklinde keserek bardağa tutturun.

NEŞELİ DENİZ KIZI
4 yk. Malibu rom, 2 yemek kaşığı nar şurubu ve 1 yemek kaşığı limon suyunu shaker’da iyice çalkalayıp bir şişe ya da bardağa dökün. Üzerini nar suyu ile doldurun.