Kartoffelpuffer tarifi nasıl yapılır? (Alman usulü patates mücveri)

Bir Alman usulü patates mücveri olan Kartoffelpuffer Almanya'nın sevilen lezzetlerinden. Patates ve yumurtadan yapılan bu lezzet aslında mücvere benziyor. Kartoffelpuffer tarifi nasıl yapılır? diyorsanız aşağıda yapılış aşamalarını bulabilirsiniz.

KAÇ KİŞİLİK

3 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

KALORİ

280

Bu geleneksel Alman yemeğinin yapımı çok basittir: patates, yumurta, un ve su, her iki tarafı da pişirilmeden önce kalın bir hamur halinde karıştırılır. Genellikle yahnilerin, ızgara etlerin ve sosislerin tamamlayıcısı olarak servis edilseler de, bu patates krepleri Almanya'da sevilen bir atıştırmalık veya ana yemektir. Kartoffelpuffer'lara geleneksel olarak kremalı elma püresi, meyve konserveleri veya ekşi krema eşlik eder.

Kartoffelpuffer için gerekli malzemeler

  • 300 gr patates
  • ½ adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat
  • Sıvıyağ

Kartoffelpuffer  Hakkında

Bu Alman patates kreplerinin kökeni bilinmiyor. Geleneksel olarak Almanya'nın tüm bölgelerinde yapıldılar ve 17. yüzyıldan itibaren popüler hale geldiler.

Kartoffelpuffer tarifi adım adım yapılışı

1 Soğan rendelenir, suyu sıkılır ve bir kaba alınır.
2 Patates rendelenir, suyu sıkılır ve aynı kaba alınır.
3 Baharatlar eklenerek karıştırılır.
4 Yumurta eklenir karıştırılır.
5 Tavaya yağ alınır ve patatesler kaşık yardımı ile tavaya alınır.
6 Yağda arkalı önlü kızartılır.
7 Sıcakken servis edilir.