Antep fıstıklı kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Antep fıstıklı kadayıf tatlısı tarifi ve malzemeleri

Antep fıstıklı kadayıf tatlısı, lezzetiyle çok sevilen, yapımı bir o kadar pratik olan Türk mutfağını sevilen tatlılarından biri. Antep fıstığına dayanamam diyenler bu tarifi mutlaka denemeli. Antep fıstıklı kadayıf tatlısı tarifi Lezzet mutfak şefi Başak Öngel'den geliyor...

KAÇ KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

379

Antep fıstıklı kadayıf, Güney Doğu Anadolu bölgesinde sıklıkla yapılan bir tatlı türü. Kadayıf hem hamur işi olduğundan hem de şerbetli olduğundan dolayı çok ağır bir tatlı olduğu için tüketilirken dikkat edilmesi gerekiyor. Sizler de hazır almak yerine evinizde kolayca yapacağınız bu tatlıyı sadece malzemeleri sayesinde çok kısa süre içerisinde hazırlayabilirsiniz...

Antep fıstıklı kadayıf tatlısı tarifi için malzemeler

  • 400 gr tel kadayıf
  • 100 gr tereyağı
  • 250 gr bütün Antep fıstığı

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Antep fıstıklı kadayıf tatlısı tarifi adım adım yapılışı

1 Tereyağını eritin.
2 Çukur bir kaba alıp kadayıfı ekleyin.
3 Tereyağını kadayıfa iyice karıştırın.
4 Yağlanmış yuvarlak bir kalıba elinizle bastırarak yayın.
5 Antep fıstıklarını kadayıfın üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayın.
6 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
7 Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın.
8 Sıcak şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirerek dökün.
9 Yarım saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.