Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Adım Adım Ayva Tatlısı

Ayva daha çok reçeliyle bilinen bir meyve olduğu kadar tatlısıyla da bir o kadar seviliyor. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle iştahları kabartan ayva tatlısı tarifi, evde yapabileceğiniz enfes lezzetlerden biri. Peki ayva tatlısı nasıl yapılır? İşte Lezzet Dergisi'nin ayva tatlısı tarifi...

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

70 dakika

KALORİ

350

Kış mevsiminin vitamin deposu olarak bilinen ayva, sadece meyve olarak değil tatlı olarak da çok seviliyor. Hem lezzeti hem de insan bünyesine olan faydalarıyla tüketilmesi önerilen meyvelerden biri olan ayva,  mutfağımızda özel bir yere sahip. Ayva, sağlıklı bir bağışıklık sistemini destekleyen iki besin maddesi olan C vitamini ve lif içerir. Ayrıca antibakteriyel özelliklere sahip olabilir. Ayvanın kalorisi düşüktür ve çeşitli temel vitamin ve minerallere sahiptir. Birbirinden güzel ayva tatlısı tarifleri ile kış boyunca keyifle tüketebilirsiniz. İşte tüm incelikleriyle ayva tatlısı yapımı hakkında bilmeniz gerekenler…

Ayva Tatlısı için Malzemeler

  • 3 ayva
  • 1 limonun suyu
  • 3 kibrit kutusu büyüklüğünde lohusa şekeri
  • 1.5 su bardağı su
  • 7-8 karanfil
  • 2 çubuk tarçın
  • Ayva çekirdeği

Üzeri için;

  • Kaymak
  • Ceviz

AYVANIN FAYDALARI HAKKINDA

Kan akışını ve metabolizmayı hızlandıran ayva, kış aylarında sıcak tutar. Ayvada diğer kış meyvelerine oranla daha fazla C vitamini bulunmaktadır. Kış mevsiminde diğer meyveler ile birlikte bol bol tüketilmelidir. Ayva tokluk hissi verdiği için öğün aralarında tüketilebilir. Kilo kontrolü sağlayan bu meyvenin çeşitli yararları var. Mide yanması, gastrit ve ülsere karşı destek olabilir. Odaklanma güçlüğüne de iyi geldiği iddia edilir.

Ayva Tatlısı Tarifi adım adım yapılışı

1 Ayvaları soyun ve ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartıp ayırın.
2 Soyduğunuz ayvaları kararmamaları için limon suyunda bekletin.
3 Tencereye ayvaların iç kısımları yukarıya bakacak şekilde dizin.
4 Ayvaların içlerine küçük parçalara böldüğünüz lohusa şekeri, ayva çekirdeği, karanfil ve çubuk tarçını ekleyin.
5 Suyunu ilave edip kısık ateşte, ayvalar yumuşayıncaya kadar 1-1.5 saat pişirin.
6 Soğuyan ayvaları bir servis tabağına alın.
7 Üzerine kaymak ve iri kırılmış cevizle süsleyerek servis yapın.