Bal Kabaklı pasta tarifi nasıl yapılır?

Bal kabaklı pasta tarifini hiç denediniz mi? Görüntüsü ve lezzeti şahane bu pastayı mutlaka denemelisiniz. İşte bal kabaklı pasta tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

45 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

520

Bal kabaklı pasta için malzemeler;

  • 2 adet sade pasta tabanı
  • 2 paket vanilyalı pasta kreması
  • 500 gr haşlanmış bal kabağı

Şurup için;

  • 150 ml su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • İsteğe göre vanilya
  • Badem aroması
  • 2 kaşık konyak

Not:

Pasta üzerinde iki renkli krema görüntüsü oluşturmak için krema sıkma torbasına önce vanilyalı krema sonra bal kabağı püresi koyarak, kremaya hareli bir görüntü verebilirsiniz.

Bal Kabaklı pasta adım adım yapılışı

1 Şurup için su ve şekeri 5-10 dakika kısık ateşte kaynatın. Soğuyunca arzu ettiğiniz aromayı ekleyin.
2 Bal kabağını şeker ilave etmeden önce çok az su ile haşlayın ve daha sonra soğutun.
3 Vanilyalı pasta kremasını paket talimatına göre süt ilave ederek mikserle çırpın.
4 Krema ve bal kabağını istenilen lezzeti bulacak miktarlarda karıştırın.
5 Sade pasta tabanlarını bütün olarak kullanın veya istediğiniz şekil ve büyüklükte kesin.
6 Kek tabanının birine şurup sürüp, hazırlanan bal kabaklı kremayı da kalınca sürün.
7 Şuruplanmış ikinci katı yerleştirin ve tüm kek katları bitene kadar aynı işleme devam edin.
8 Pastanın dışını veya sadece üstünü krema ile kaplayın.
9 1 saat buzlukta veya 2-3 saat buzdolabında bekletin.
10 Servis yapmadan arzu ederseniz farklı pasta süsleme malzemeleri de ilave edebilirsiniz.