Çikolatalı krem karamel

Çikolatalı krem karamel tarifi

Çikolatalı krem karamel

Malzemeler:
Yarım litre süt
3 yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı kakao
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Karamela için
Yarım su bardağı tozşeker
1 çay bardağı su
Sos ve süsleme için
200 gr beyaz çikolata

Hazırlanışı:
Yumurtaları bir kaba kırıp iyice çırpın. Sütü bir tencereye alıp tozşekerle kaynatın. Kakaoyu ekleyip karıştırın ve sütü ateşten alıp ılınmaya bırakın. Çırpılmış yumurtaları ve limon kabuğunu ılık süte ekleyip karıştırın. Karamelayı hazırlamak için; tozşekeri bir tavaya alıp kısık ateşte kahverengileşinceye kadar pişirin. Su ekleyip kaynatın. Karamelayı küçük kalıplara azar azar paylaştırın. Üzerine yumurtalı sütü boşaltın. Yüksek kenarlı bir fırın tepsisine kalıpları yerleştirin. Kalıpların yarısına gelecek kadar su ekleyip sıcak fırına verin. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıpları fırından alıp ılınmaya bırakın. Ilınınca kalıpları buzdolabında soğutun. Beyaz çikolatanın birazını süsleme için rendeleyin. Kalanını benmari usulü eritin. Krem karamelleri düz servis tabaklarına ters çevirip çıkarın. Çevresine erimiş beyaz çikolata gezdirin. Üzerini rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.