İncir tatlısı tarifi nasıl yapılır? Adım adım incir tatlısı tarifi

İncir insanlık tarihinin en eski besinlerinden biri. Geçmişten günümüze mutfaklarda eksik olmayan incirin tatlısı da herkes tarafından seviliyor. Kağıt kalemi hazırlayın! Yapılışı çok pratik ve leziz olan incir tatlısı tarifi veriyoruz!

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

KALORİ

75

İncir, dut familyası'ndaki küçük ağaç türleri olan Ficus caricanın yenilebilir meyvesidir. İncir, Akdeniz ve batı Asya'ya kadar yerlisi ağacı olup eski zamanlardan beri yetiştirilir. Şimdi hem meyvesi hem de süs bitkisi olarak dünya çapında yaygın olarak yetiştirilir.  Geçmişten günümüze mutfaklarda eksik olmamakla birlikte sağlıklı olduğu kadar da lezzetlidir. Kuru incir özellikle tatlılara çok yakışmaktadır.  Lezzetine doyamayacağınız incir tatlısı tarifi ile karşınızdayız! (Bu tarifin ardından kazandibi tarifine göz atabilirsiniz.)

Kuru İncirin Faydaları Nelerdir?

  • Kuru incirin lif oranı yaş incire göre fazladır. Bu özelliği ile sindirim sağlığını korur ve hazımsızlığa iyi gelir.
  • Çok iyi bir antioksidan kaynağı olduğu için kanser hücrelerinin oluşumunu engeller. Kanser hücrelerinin yayılmasını yavaşlatır. 
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Sodyum özelliği ile hipertansiyon hastalığına yakalanma riskini azaltır.
  • Kuru incirin içindeki demir sayesinde vücudun demir ihtiyacını karşılamaktadır.
  • Yıkıma uğramış olan hücrelerin vücuttan doğal yollar ile atılmasını sağlar.

 
Yaş İncirin Faydaları Nelerdir?

  • İncir meyvesinin içinde yüksek potasyum bulunması ve yağ oranın az olması ve kalsiyum oranının fazla olması sebebi ile kalp ve damar sağlığını korur ve damar sertleşmesinin önüne geçer.
  • Yaşlı insanların inflamatuar sitokinlerin azaltması sebebi ile Alzheimer hastalığının riskini azaltmada etkilidir.İncir yaşlılık karşıtı bir meyvedir.
  • Meme kanserine karşı destek sağlayabilir.
  • Menopoz döneminde olan kadınlar için ise hormonlardan dolayı vücutta düşen bağışıklık sistemine ekstra bir savunma hattı ekler.
  • Kalp yağlanmasına karşı iyi gelebilir.
  • Kabızlık önleyici bir meyvedir.
  • Akne ve sivilce gibi cilt problemlerine karşı etkilidir.
  • İçinde bulunan magnezyum oranı ile saç köklerini besler ve saç derisini korur.
  • K vitamini ve Kalsiyum açısından zengin bir meyve olduğundan dolayı incir, kemik ve iskelet sağlığı için de çok önemli bir meyvedir. 
  • İncir fazla lifli yapıya sahip olması nedeni ile bağırsaklarınızı daha iyi çalıştırır. 
  • Tansiyonu düzenler.
  •  Hafıza güçlendirir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Ciltte oluşan ölü derileri vücuttan atılmasına yardımcı olur.

İncir Tatlısı Tarifi için Malzemeler

  • Yarım kg kuru incir
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı Antep fıstığı
  • 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı ince çekilmiş Antep fıstığı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Şurup için;

  • 2 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

İNCİR HAKKINDA

İncir içerdiği vitamin, mineral ve liflerle yararlı besinler arasında yer alır. Kalp hastalıkları, sindirim problemleri, yüksek tansiyona iyi gelen incir yaş ve kuru halde de tüketilebilir. Pek çok şeye iyi gelen incirin içerisinde B3, B6, B2, K vitaminleri de bulunur. İncir özellikle tatlılara çok yakışmaktadır.

İncir Tatlısı Tarifi adım adım yapılışı

1 İncirleri bir gece öncesinden yeterince şişmeleri için suda bekletin.
2 Ertesi günü sap kısımlarından kesip içlerini açın.
3 Şurup için şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar karıştırıp bir taşım kaynatın.
4 Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
5 İç malzemesi için ceviz içi, Antep fıstığı, tarçın ve kuru üzümü bir kasede karıştırın.
6 Şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün.
7 Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
8 Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilerseniz kaymakla birlikte servis yapın.