Kremalı Panna Cotta

Kremalı Panna Cotta ve çikolatalı ve cevizli sos tarifi

Kremalı Panna Cotta
Malzemeler:
1.5 su bardağı süt
1.5 tatlı kaşığı toz jelatin
1/3 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı krema
Tuz
1 çay kaşığı vanilya esansı

Hazırlanışı:
Süt, toz jelatin, toz şeker, krema ve bir tutam kadar tuzu bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak jelatin ve şeker eriyinceye kadar pişirin. Vanilya esansını ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına geldikten sonra servis kaplarına paylaştırın. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip dilediğiniz sosu üzerine gezdirerek servis yapın.



Çikolatalı ve cevizli sos
Malzemeler:
300 g sütlü çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Hazırlanışı:
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. İri kırılmış cevizi ilave edip ocaktan alın. Panna Cotta’nızın yanında servis yapın.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.