Muzlu kurabiye

Muzlu kurabiye tarifi

Malzemeler:
250 g margarin
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yeteri kadar un
İç harcı için
2 olgunlaşmış muz
Üzeri için
Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Yumuşatılmış margarin, kakao, yoğurt ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Üzerine nişasta, kabartma tozu, vanilya ve yeterince un ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Elinizle çay tabağı büyüklüğünde açıp ortasına dilimlenmiş muz ekleyin. Yuvarlayıp kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.