Paskalya çöreği

Paskalya çöreği tarifi

Malzemeler:
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı toz maya
5 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3 yumurta
125 g tereyağı
2 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için
Yumurta sarısı
File fındık
Servis için
Haşlanmış yumurta

Malzemeler:
Ilık süt, su ve mayayı bir karıştırma kabına alıp karıştırın ve maya tamamen eriyinceye kadar bekletin. Unu geniş bir yoğurma kabına eleyin. Mayalı karışım, toz şeker, tuz, yumurtalar, eritilmiş tereyağı ve mahlebi ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Bezeleri rulo yapın ve ikişerli gruplara ayırarak sarın. Çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ortalarına haşlanmış renkli yumurta yerleştirip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.