Tavuk katsu köri nasıl yapılır? Pratik tavuk katsu köri tarifi...

Asya mutfağı severlere mükemmel bir tarifimiz var! Evde Asya mutfağından esintiler tatmak isteyenlere tavuk katsu köri tarifini sizler için hazırladık. Sosunu da kendiniz hazırlayabileceğiniz pratik bir lezzet. Tavuk katsu köri tarifi nasıl yapılır? diyorsanız birlikte bakalım...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

245

Sos için

  • 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı (30 ml)
  • ½ adet soğan
  • küçük küçük küpler halinde doğranmış
  • 1 diş sarımsak
  • ince kıyılmış
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • rendelenmiş
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı köri
  • 160 ml tavuk suyu
  • sıcak
  • 60 ml Hindistan cevizi sütü
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı şeker

Tavuk için

  • 2 adet tavuk göğsü
  • hafif dövülmüş
  • 60 gr un
  • 1 adet yumurta
  • 15 ml süt
  • 125 gr panko ekmek kırıntısı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Tavuk katsu köri tarifi adım adım yapılışı

1 Ayçicek yağını orta yüksek ateşte ısıtın
2 Soğanı doğradıktan sonra 2-3 dakika soteleyin
3 Sarımsak, zencefil, zerdeçal ve köri baharatını ekleyip bir dakika daha kızgın ateşte çevirin
4 Unu ilave ettikten sonra tavuk suyunu ekleyin
5 10-20 dakika kısık ateşe atın
6 Sosu kenara alın ve Hindistan cevizi sütünü ekleyin
7 Blenderdan geçirin kıvamı püre halini almalı
8 En son soya sosunu ve şekeri ilave edin
9 Un, tuz ve karabiberi harmanlayın
10 Diğer yandan yumurta ve sütü karıştırın
11 Ekmek kırıntılarını(Panko) ayrı bir tabağa alın
12 Tavukları önce una sonra yumurtaya sonrada pankoya veya galeta ununa bulayarak paneleyin
13 Ayçicek yağını geniş bir tencereye alın
14 Yağı yüksek ateşte pişirin
15 Tavukları 5 dakika kızartın
16 Kızarttığınız tavukların yağını kağıt havlu ile alın
17 Tavukları 2 cm kalınlığında dilimleyin
18 Hazırladığınız sosu gezdirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!