Armut kebabı

Armut kebabı

Malzemeler
300 gr. kıyma
2 adet orta boy bostan patlıcan
2 adet iri domates
1 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
7 dal maydanoz
20 gr. tereyağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam kekik
Tuz
Karabiber
1 limon

Hazırlanışı:
Patlıcanları saplarını kesmeden tamamen soyun. Sapa yakın kısmından bıçakla incelterek armut biçimi verin. Sonra limonu keserek her tarafına sürün ve tuzlu suda bekletin. Kıymayı; rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, ufalanmış ekmek içi, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve biberle iyice yoğurun. Patlıcanları sudan çıkartıp kuruladıktan sonra yağda biraz kızartın. Köfte harcından alıp patlıcanın et kısmını kaplayın ve tekrar kızartın. Ayrı bir tavada küçük doğranmış domatesleri kekik ekleyip sos haline getirin.