Bahar makarnası

Bahar makarnası tarifi

Malzemeler:
1 paket penne makarna
Sosu için
200 ml krema
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
1 çay bardağı hazır pesto sos
1.5 su bardağı ayıklanmış taze bezelye
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
3~4 dal taze nane
7~8 dal taze fesleğen
1 limonun suyu
Üzeri için
Labne peyniri
Fesleğen

Hazırlanışı:
Makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Sosu için kremayı bir sos tenceresine alın. Muskat rendesini ilave edip ısıtın. Pesto sosu ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Taze bezelyeyi tuzlu suda haşlayın. Ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında hafif soteleyin. Haşladığınız bezelye, ince kıydığınız yeşillikler ve limon suyunu ilave edip 4-5 dakika daha soteleyip ocaktan alın. Pesto soslu kremayı bezelyelerin üzerine ekleyip karıştırın. Sosu makarnanın üzerine gezdirip karıştırın. Üzerini labne peyniri ve feleğen ile süsleyerek servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.