Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır? Bu lezzetli ve sağlıklı tarife bayılacaksınız

Bal kabağı çorbası ile yılbaşı sofranıza lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz! Peki, bal kabağı çorbası tarifi nasıl yapılır? İşte bu lezzetli tarif için gereken malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

KALORİ

43

Yılbaşı sofranız için lezzetli bir başlangıç çorbası hazırlamaya ne dersiniz? Bal kabağı Kuzey Amerika'ya aittir ve o bölgede özellikle Şükran Günü ve Cadılar Bayramı dönemlerinde popülerdir. Faydaları nedeniyle bugün dünyanın pek çok mutfağında bal kabaklı tariflere rastlamak mümkün. Türk mutfağında ise en yayın kullanım şekli kabak tatlısıdır. Bal kabağı bir sebze olarak görülse de, tohum içerdiği için bilimsel olarak bir meyvedir. Bal kabağının sağlık açısında da oldukça faydaları olduğu bilinmektedir. (Bal kabağı pastası veya bal kabağı ile yapılan Pumpkin Spice Latte tarifine de bakabilirsiniz)

Bal Kabağı Çorbası için malzemeler

  • 2 dilim bal kabağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zerdeçal
  • 1
  • 5 litre su
  • 1 su bardağı süt

Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Tencereye zeytinyağı eklenir, soğan ve sarımsak kavrulur.
2 Dilimlenmiş havuç ve bal kabağı eklenerek kavrulmaya devam edilir.
3 Baharatlar ve su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
4 Sebzeler yumuşadıktan sonra blenderdan geçirilir.
5 Yavaş yavaş süt ilave edilir.
6 Sıcak servis edilir.

PÜF NOKTASI

Balkabağının besin kayıplarını en az düzeye indirmek için mümkün olduğunca az pişirmeye çalışın. Nasıl tüketmekten hoşlanıyorsanız (Çorba, tatlı, yemeklerin içerisinde, salatalarda) öyle tüketin. Kendinizi sevmediğiniz bir çeşitte tüketmeye zorlamayın. Sağlıklı bir besin olsa da tüketilen porsiyon miktarına dikkat edin Balkabağı tatlısı yaparken, rafine şeker yerine bal ya da pekmez kullanın. Sağlıklı bir besini sağlıksız hale dönüştürüp kalori artırmayın)