Bal kabağı çorbası

Bal kabağı çorbası tarifi

Malzemeler
500 gr balkabağı
1 adet beyaz soğan
1 adet Meksika biberi
1 yemek kaşığı taze zencefil
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
200 ml Hindistan cevizi sütü
100 ml krema
Üzerini dolduracak kadar su
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Bal kabaklarını, soğanı, Meksika biberini ve zencefili küp küp doğrayın. Zeytinyağında hepsini kabakların dışı yumuşayana kadar kavurun. Üzerine kaplayacak kadar su ekleyin ve kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin. İçine tuz ve karabiber ekleyin. Krema ve Hindistan cevizi sütünü de ekledikten sonra robottan geçirin. Ardından üzerine lime veya limon sıkıp servis edebilirsiniz.