Brokoli çorbası nasıl yapılır? Adım adım brokoli çorbası tarifi

En sağlıklı besin kaynakları arasında yer alan brokoli kışın oldukça fazla tüketiliyor. Brokoli seven sevmeyen herkesin hoşlanacağı bir tarif olan brokoli çorbasını sizler de mutfaklarınızda denemeye ne dersiniz? Adım adım brokoli çorbası tarifi Lezzet mutfak şefi Başak Öngel'den geliyor...

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

KALORİ

78

Brokoli, yeşil rengi ve ağaca benzeyen görüntüsüyle hem Türk mutfağında hem de dünya mutfağında çok değerli. Gerek salata gerekse çorba olarak tüketilen brokoli hem lezzetli hem de çok sağlıklı bir besin. Brokoli çorbası sık yapılan çorbalara güzel bir alternatif olur. Evinizde de kolayca hazırlayabileceğiniz brokoli çorbası için hemen malzemeleri hazırlayın!  (Brokolinin faydalarına ilişkin detaylı yazımıza da bakabilirsiniz)

Brokolinin faydaları neler?

  • Brokoli bitkisi C ve E  vitamini gibi antioksidantlar ve Ca, K ve P gibi mineral maddeler yönünden zengin olmasıyla günümüzde kış aylarının vazgeçilmez sebzesi olarak mutfaklarda yerini almıştır.
  • Brokolinin içerdiği yüksek lif oranı kişinin düzenli olarak tuvalete çıkmasını sağlar ve bağırsaklarda bulunan sağlıklı bakterilerin düzeyinin de korunmasına fayda sağlar. Brokoli aynı zamanda mide zarının korunmasında da önemli yarar sağlamaktadır.
  •  Sinirlerin iletimi ve kalbin kasılma fonksiyonları için gerekli bir mineral ve elektrolittir.
  • Kolesterolü azaltıcı etkiye sahip olan brokoli aynı zamanda kan damarlarını kuvvetlendirerek kalp sağlığının korunmasına önemli fayda sağlar.
  • Tip 2 diyabeti olan obez kişiler için brokoli özü çok önemli ölçüde fayda sağlamaktadır.
  • Brokoli içinde balıkta da bulunan Omega 3'ün bulunması nedeniyle göz sağlığı içinde oldukça fazla önem taşımaktadır. Bu sebeple göz doktorları tarafından balık ve brokoli tüketimi sıklıkla önerilir.

Brokoli Çorbası Tarifi için Malzemeler

  • 500 gr brokoli
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 lt su
  • Tuz
  • Karabiber

BROKOLİ HAKKINDA

Brokoli , lahanagiller familyasından, küçük yeşil yumrular hâlinde olan, haşlanarak yemeği hazırlanan bir sebze. "Brokoli" sözcüğü İtalyanca "lahananın çiçekli püskülü" anlamına gelen "broccolo" sözcüğünün çoğulundan gelir. Yüksek düzeylerde diyet lifi ve vitaminler içeren bir gıda kaynağıdır. Ayrıca görünümü minyatür bir ağacı anımsatır.

Brokoli Çorbası Tarifi adım adım yapılışı

1 Brokoliler haşlanır.
2 Ayrı bir tencerede un ve tereyağı kavrulur.
3 Brokoliler suyu ile birlikte eklenir ve blenderdan geçirilir.
4 10 dakika pişirildikten sonra baharatlar eklenerek servis edilir.

PÜF NOKTASI

Not: İsteğe göre baharat, sebze ya da krema ilavesi yapılabilir.