Güveçte pastırmalı kuru fasulye

Güveçte pastırmalı kuru fasulye tarifi

Malzemeler
2 su bardağı kuru fasulye
3 soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
3 domates
2 sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Üzeri için
7-8 dilim pastırma

Hazırlanışı
Bir gece suda beklettiğiniz fasulyeleri tencereye alın. Üzerine 2-3 parmak geçecek miktarda su ekleyin ve ha f diri kalacak şekilde haşlayın. Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı güveç kabına alın. Tereyağı ile ocakta hafif soteleyin. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca küp doğradığınız domatesleri, ince doğradığınız sivri biberleri ve salçaları ilave edin. Haşlayıp süzdüğünüz kuru fasulyeyi ekleyip tuz ile tatlandırın. 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip, güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu çıkartıp pastırma dilimlerini yerleştirin ve 5-6 dakika daha pişirip fırından çıkarın. 5 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.