Kıymalı karnabahar

Kıymalı karnabahar yemeği nasıl yapılır?

 4 kişilik   -
Malzemeler
500 gr karnabahar
150 gr kıyma
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 orta boy havuç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
2.5-3 su bardağı su

Hazırlanışı
Karnabaharı küçük çiçeklere ayırıp yıkayın ve süzün. Soğanı ve sarımsağı kıyın. Havucu soyup halka şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını tencereye alın. Soğanı, sarımsağı ilave edip kavurun. Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavurun ve salçayı ekleyin. Doğradığınız havucu, karnabaharları ve suyu ilave edin. Tuz ve biber ile tatlandırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.