Köfteli Anadolu pizza

Köfteli Anadolu pizza tarifi

Köfteli Anadolu pizza

Malzemeler:
3.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kekik
Üzeri için
Yarım su bardağı kavurma
12-15 fıstıklı misket köfte
6-7 dilim pastırma
1 sarı biber
4-5 arpacık soğan
4-5 kurutulmuş domates
150 g civil peyniri (Erzurum yöresi)
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
Fıstıklı köfte için
500 g kıyma
1 soğan
3-4 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı tuzsuz Antep fıstığı
Kimyon
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:
Ilık suyu yoğurma kabına alın. Maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin. Tuz ve zeytinyağı ekleyin. Unu azar azar ve eleyerek ilave edin ve 5 dakika yoğurun. Gerekirse un ekleyin. Üzerini örterek mayalanmaya bırakın. Fıstıklı köfte için kıymayı, rendelediğiniz soğanı, galeta ununu, ince doğranmış maydanozu ve biber salçasını bir karıştırma kabına alarak yoğurun. Antep fıstıklarını ekleyin. Tuz ve baharatlarını ilave edip iyice yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak misket şekli verin. Dinlenen pizza hamurunu unlanmış tezgahta elinizle bastırarak merdane ile açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Sosu için tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp hamurun üzerine yayın. Fıstıklı misket köfteleri, kavurmayı, küp doğradığınız sarı biberi ve baharatları pizzanın üzerine ekleyin. 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp rendelenmiş civil peynirini ve ortadan ikiye kestiğiniz arpacık soğanlarını serpip peynir eriyene kadar tekrar pişirin. Sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.