Zeytinyağlı bakla tarifi nasıl yapılır?

Elele arşivinde Deniz Türkali'den hafif ve sağlıklı bir tarif... İşte zeytinyağlı bakla tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

70

Zeytinyağlı bakla tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 kg bakla
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 2 soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4-5 dal taze soğan
  • Dereotu

Zeytinyağlı bakla tarifi adım adım yapılışı

1 Geniş ve derin bir kaseye suyu, 2 çorba kaşığı unu ve 1 limonun suyunu koyup çırpın. Baklaların 2 başını ve yan kılçıklarını temizleyin.
2 Ayıkladığınız baklaları unlu limonlu suyun içinde bekletin.
3 Kuru soğanları piyazlık doğrayın. Kuru soğanları ve sarımsakları bir tencerede 1-2 dakika zeytinyağı ile kavurun. Baklaları sudan çıkartın. Kuru soğanlarla beraber 1-2 dakika daha kavurun.
4 Taze soğanları ve dereotunu ince ince kıyın. Baklaların üzerine; kıyılmış taze soğanı, dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırın. 1 su bardağı kadar unlu, limonlu su ile 1 su bardağı da normal su koyup, kapağını kapatarak pişirin.
5 Baklalar iyice piştikten sonra, tencerede ağzı kapalı olarak soğutun. Soğuduktan sonra dereotuyla süsleyin.