Afyon kebabı tarifi

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de Afyon kebabı kuşbaşı etinden yapılan kebap lezzetidir. Ramazan kebabı olarakta bilinen afyon kebabı tarifi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

2 kişilik
10 dakika
15 dakika
200 kalori

Afyon kebabı tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 adet tırnak pide
  • 500 gr dana kuşbaşı et
  • ½ su bardağı su
  • ½ demet maydanoz
  • ince kıyılmış
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
1 Yağ tencereye alınır, kuşbaşı et eklenerek kavrulur. Kapağı kapatılarak suyu salınana kadar beklenir.
2 Suyu salınan ete yarım su bardağı su eklenir, baharatlar ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
3 Tırnak pide kare kare kesilir.
4 Tereyağı tavaya alınır, kare kesilen tırnak pideler yağda kavrulur.
5 Tabağa pideler alınır. Etin suyu kaşıkla pidelerin üzerine dökülür.
6 Et üzerine koyularak servis edilir. Afiyet olsun.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil