Aktivite zamanı

Sonbahar mevsimini köpeğimizle birlikte keyifli aktiviteler ile karşılayalım…

Sonbahar yapraklarının dökülmeye başladığı şu günlerde ister evinizde ister dışarıda köpeğinizle birlikte yapabileceğiniz birçok aktivite var ancak köpeğimizle dışarıda yaptığımız aktivitelerimize yavaş yavaş soğuğa karşı mücadele eklenmeye başlıyor.



Geçtiğimiz haftaları bol fırtınalı ve yağmurlu geçirdik, bu sebeple evimizde köpeğimizle birlikte yapabileceğimiz aktiviteler daha fazla önem kazandı. Sizin ve köpeğiniz için oldukça eğlenceli, en önemlisi evinizde yapabileceğiniz aktiviteler olduğunu biliyor musunuz? İşte size evinizde yapabileceğiniz keyifli aktivite önerileri...



• Köpeğinizle evinizde basit komutlar (otur-kalk-geri git-yat-pati ver) için egzersiz yapabilir, bu sırada ödül sistemini kullanarak birlikte faydalı vakit geçirebilirsiniz. Komutlara çalışma sırasında geçireceğiniz vakit köpekler için oldukça keyifli olacaktır.
• Köpekler için üretilmiş olan interaktif oyuncaklar köpeğinizle birlikte geçireceğiniz vakit için harika bir yardımcıdır, bu ürünleri özellikle içlerinde ödül maması barındıran oyuncakları ev içi aktiviteleriniz için köpeğinize alabilirsiniz.
• Köpeğinizin genel, temel temizliğini yaparak birlikte vakit geçirmek de ev içerisinde yapılacak aktivitelerdendir.
• Köpeğinizle birlikte köpek filmleri izleyebilirsiniz. Yurtdışında köpeklerin seyretmesi isin özel köpek filmleri var. Dilerseniz 10-15$ vererek internet üzerinden bu filmleri satın alabilirsiniz ya da klasik köpek filmlerini birlikte izleyebilirsiniz. İlginç ama köpekler film izlemeyi çok seviyor:) Çocuklar için de köpekleri ile birlikte yapabilecekleri en güzel aktivitelerden biridir.
• Eğer yeterli alanınız varsa ve etrafta kırılacak şeyler yoksa köpeğinizin en sevdiği eşyasını ağzından alarak, karşılıklı çekiştirerek ona savaş ilan edebilir, bol koşturmaca dolu bir aktivite yapabilirsiniz. İp-halat çekme yarışının köpeğinizle olan bu versiyonu köpeklerin doğasında olan, sağlıklı bir egzersizdir. Ayrıca bu eğlenceli aktivite sırasında köpeğinize ‘Bırak’ komutunu da öğretebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken tek nokta köpeğinizin dişlerinde bir problem olup olmadığıdır.



Soğuğa rağmen dışarıda geçirdiğimiz vakti de daha eğlenceli hale getirebiliriz...
• Saklambaç! Köpeğinizle ağaçların arkasına saklanarak saklambaç oynamadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz. Köpeğinize önce ‘otur’ komutunu verin, sonra gidip bir ağacın arkasına saklanın ve gelip sizi bulması için köpeğinize seslenin.
• Yakala! En klasik ama en eğlenceli olan aktivitelerden biri daha.. Attığınız şeyi nereye attığınıza aman dikkat:)
• Köpeğinizin burnuna güvenin, en sevdiği oyuncağı ya da mamayı bulma oyunu oynayın. Önce aratacağınız şeyi köpeğinize gösterin daha sonra otur komutunu verin ve gidip ürünü saklayın, daha sonra ‘Git ve onu bul’ komutunu verin. Bu aktiviteyi aynı zamanda komut eğitimi için de yapabilirsiniz.
• Köpeğinize engel atlama gibi sporlar yaptırtabilir, kendi çizdiğiniz bir parkurda ona aktivite yaptırabilirsiniz.

İster ev içerisinde ister dışarıda iyi eğlenin ama güvenliği elden bırakmayın.

Sevgilerimle...

Tüm yazılarını göster