Ayva çayı nasıl yapılır? Hem lezzetli hem şifa deposu ayva kabuğu çayı tarifi

Kış mevsimine ait meyvelerden olan ayva, kendisi, çekirdeği, kabuğu ile birlikte her yönüyle faydalı bir meyve türü. Bitki çayı olarak da içilebilen ayva pek çok hastalığa iyi geliyor. Peki ayva çayı nasıl yapılır? Hem lezzetli hem de oldukça faydalı olan ayva çayı tarifi veriyoruz...

2 kişilik
5 dakika
10 dakika
57 kalori

Ayva çayı tarifi için malzemeler

  • Ayva kabuğu
  • Elma kabuğu
  • Ihlamur çiçekleri
  • 3 adet kakule
  • 3 adet ayva çekirdeği
  • 2 bardak su
1 Tüm malzemeleri kaynamış suda, ağzı kapalı olarak 10-15 dakika demleyin.
2 Ayva çekirdeklerinin içeceğinizin rengini hafif pembeleştireceğini unutmayın.
3 Elde ettiğiniz karışımdan sabah, öğle ve gece yatmadan 40 dakika önce bir fincan için.
4 Tatlı olmasını isterseniz içine 1 çay kaşığı çiçek balı ekleyebilirsiniz.
Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi