Ayvalı minik tartlar

Beş çayı için lezzetli bir öneri!

Malzemeler

Tart hamuru için

300 gr un
200 gr tereyağı
100 gr şeker
1 yumurta
Kuru fasulye (tart kalıplarında ağırlık vermesi için kullanılacak)

Ayva püresi için
500 gr ayva
150 ml elma suyu
1 limonun suyu
75 gr esmer şeker
1 tarçın çubuğu
2 yıldız anason

Hazırlanışı
Tart hamurunu, tüm malzemeleri ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Streç filmle sarıp yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Tart kalıplarını yağlayın. Soğuyan hamuru unlu bir yüzeyde oklava ya da merdane yardımı ile açın. 9-10 cm çapında yuvarlaklar kesin. Tart kalıplarına yuvarlakları yerleştirip her birinin üzerini yağlı kağıtla örterek fasulyeleri koyun. Yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Sonrasında fasulyeleri ve yağlı kağıtları çıkarın ve soğumaya bırakın. Ayvaları yıkayın, dört parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin ve tencereye koyun. Elma suyu, limon suyu, şeker, tarçın çubuğu ve yıldız anasonu ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp yaklaşık  45 dakika, yumuşayana kadar dinlendirin. Tarçın çubuğu ve anasonu çıkarın ve karışımı mikserden geçirin. Soğumaya bırakın. Püreyi tart kalıplarına dökün ve servis edin.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil