Baby Reindeer adlı diziyi izlerken fark etti! Hayatının kabusu dizi yapılmıştı

Son günlerin en popüler Netflix dizisi Baby Reindeer’i izleyen kadın, korkunç bir gerçeği fark etti. Uzun süre eşini ve kendisini taciz eden kadının hikayesi dizide anlatılıyordu

Avukat Laura Wray, DailyMail yazarlarından Ian Gallagher ve Ashlie McCanally’e son günlerin popüler Netflix dizisi ile kendi hayatı arasındaki bağlantıyı anlattı. Baby Reindeer adlı dizide avukat olduğunu söyleyen Martha adlı karakterin bir kafede çalışan komedyene saplantılı ‘stalker’lık hikayesi işleniyor. Daily Mail'e konuşan Laura Wray ise diziyi izlemeye başladığında enteresan bir şey fark etti. Wray, 'Martha' adlı karakterin, şu an hayatta olmayan eşinin ve kendisinin hayatını zindana çeviren kişi olduğunu anladı. Daily Mail, "Söz konusu kişinin adı açıklanmadığından size bu hikayeyi isim vermeden anlatacağız" diyor. 

ÖLÜMLE TEHDİT VE ARKASI KESİLMEYEN TAKİP

Laura’nın bahsettiği kişi, kısa bir süre için Laura’nın avukatlık ofisinde çalışan biri. Deneme süresi boyunca ofiste herkesle sorun yaşayıp herkesi tehdit ettiğini belirttiği kişiyi Laura kısa sürede işten çıkarır. Fakat bu kişi olayı saplantı haline getirir, önce Laura’nın o dönem hayatta olan milletvekili eşini rahatsız etmeye başlar, öyle ki olay ölümle tehdidine kadar büyür.

Sonrasında Laura Wray bir dönem işiyle ilgili üniversitede bir ders almaya başlar. Üniversiteye her gittiğinde bu kişi karşısındadır. Olayı üniversite yönetimine anlatır, yönetim başta durumu önemsemez ama sonrasında Laura Wray’den özür diler.

LAURA’NIN ENGELLİ ÇOCUĞUNU HEDEF ALDI

Bir sonraki adımda ise bu kişi, Laura Wray’in işitme ve konuşma engelli çocuğunu hedef alır. Laura’nın çocuğunu dövdüğünü söyleyerek yetkililere şikayette bulunur ve eve görevlilerin gelip hem çocuğu hem aile bireylerini huzursuz eder. Sonrasında ise Laura Wray nihayet uzaklaştırma kararı alır.

DİZİNİN YARATICISININ BAŞINDAN GEÇEN GERÇEK HİKAYE

Dizide anlatılan hikayede bahsi geçen Martha karakterinin ayrıca dizinin yaratıcısı Richard Gadd’ın gerçek hayatta karşılaştığı kişi olduğunu anlatmakta fayda var. Laura Wray’in de bahsettiği kişi ile Richard Gadd’ın işlediği kişi aynı kişiler. Richard Gadd, kendisini uzun süre boyunca saplantılı bir biçimde takip  eden kişinin hikayesini milyonların izlediği bir dizi haline getirmeye karar verir. Kadının Richard Gadd’ın anlattığı kişi olmadığını iddia ettiğini de belirtelim. Fakat Richard Gadd’ın elinde 4 buçuk yıl süresince o kişi tarafından gönderilmiş 41.071 adet e-posta, 744 tweet, 106 sayfa mektup ve 350 saat uzunluğunda sesli mesaj yer aldığını söylemek lazım. Dizide bir sahnede Martha hakkında internette araştırma yapan karakterin, Martha’nın başkalarını rahatsız ettiğine dair haber kesitlerine denk gelmesi de işlendi.

BABY REİNDEER DİZİSİNİN KONUSU NE?

Son dönemin çok konuşulan dizisi Baby Reindeer komedyen Richard Gadd imzasını taşıyor. Dizi de kendi hikayesi işleniyor. 

Gadd dizide başarısız komedyen Donny Dunn rolünde. Donny, barmenlik yaptığı bara gelen ve oldukça üzgün görünen Martha Scott'ı (Jessica Gunning) görünce ona ücretsiz çay ikram eder. Ancak sonra her şey değişir... Çünkü, Martha 4 yıl boyunca ısrarlı bir şekilde onu takip edecektir.

GADD,  'BENİM DE HATALALARIM VARDI' DİYOR

Ancak Richard Gadd verdiği bir röportajda “Bir sürü yanlış şey yaptım” diye itiraf ediyor ve şunları söylüyor: "Ve durumu daha da kötüleştirdim. O zamanlar mükemmel bir insan değildim, o yüzden öyleydim demenin bir anlamı yok. Ve o bölümleri yaparken insanların benim iyi bir insan olmadığımı düşündüklerini biliyorum. Hikayenin iskeleti kesinlikle doğru ama gerçek hayatta bu kadar ürkütücü ve heyecan verici değildi. Tacize uğradığınızda en çok hissettiğiniz şey, amansız bir bıkkınlık ve hayal kırıklığıdır"

Dizide Martha'yı oynayan Jessica Gunning ise Netflix Tudum'a yaptığı açıklamada “Donny bazen Martha'nın fantezilerine alet oluyordu. Martha ona flört ederek karşılık veriyordu ve Donny çok heyecanlanıyordu. Martha'nın ne kadar saplantılı hale geleceğini bilmiyordu" diyor.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil