Bademli güllaç

Malzemeler
1 lt süt
500 gr şeker
200 ml süt kreması
10 yaprak güllaç
200 gr çiğ badem
½ nar
Antep fıstığı

Hazırlanışı
Tencerede ısıttığınız sütte şekeri eritin. Tamamen eridiğinden emin olduktan sonra, şekerli sütü derince bir tepsiye dökün, soğusun. Bademleri sıcak suda beklettikten sonra kabuklarını soyun, dövün. Tatlıyı servis yapacağınız kabı kararlaştırın; üç parmak derinliğinde ve yuvarlak olmasında fayda var. Güllaç yapraklarını birer birer alın, ılık sütlü karışıma daldırın, yumuşatın. Bu işlem birkaç dakika sürecektir; yaprakların zedelenmemesine dikkat edin. Yumuşayan yaprakları, servis tabağına, aralarına bademleri dökerek, üst üste yerleştirin. Kalan şekerli sütü, krema ile karıştırın, güllacın üzerine dökün. En az 4 saat demlensin. Nar taneleri ve dövülmüş Antep fıstığı ile süsleyip sunun.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil