Bal kabağı çorbası tarifi nasıl yapılır? Sağlıklı ve pratik...
Sonbaharın gelmesiyle birlikte bal kabağı mevsimi açıldı. Peki, tam bir şifa deposu olan bal kabağı çorbası nasıl yapılır? Tam kıvamında lezzetli bal kabağı çorbası tarifi ve reçete için gerekli malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım.
Bal kabağı Kuzey Amerika'ya aittir ve özellikle Şükran Günü ve Cadılar Bayramı için vazgeçilmez tariftir. Faydaları nedeniyle bugün dünyanın pek çok mutfağında bal kabaklı tariflere rastlamak mümkün. Türk mutfağında ise en yayın kullanım şekli kabak tatlısıdır. Bal kabağı bir sebze olarak görülse de, tohum içerdiği için bilimsel olarak bir meyvedir. Bal kabağının sağlık açısında da oldukça faydaları olduğu bilinmektedir. (Bal kabağı pastası veya bal kabağı ile yapılan Pumpkin Spice Latte tarifine de bakabilirsiniz)
4 kişilik
40 dakika
40 dakika
280 kalori
Bal kabağı için gerekli malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 300 gr bal kabağı
- 1 soğan
- 1 havuç
- 2 su bardağı et suyu
- 2 su bardağı süt
- 1 tutam safran
- 1 tutam tane karabiber
- 1 tutam muskat
- Tuz
- Krema
BAL KABAĞI HAKKINDA
1
Soğanların kabuğunu soyup küçük doğrayın.
2
Havuç ve bal kabağını küçük parçalar şeklinde doğrayın.
3
Tereyağını tencereye alıp ısıtın. Soğan, bal kabağı ve havucu ekleyip yakmadan kavurun.
4
Et suyunu ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde haşlayın.
5
Sebzeleri karıştırıcıyla püre şeklinde ezin. Tuz ve baharatı ekleyip bir taşım daha pişirin.
6
Çorbayı kaselere paylaştırıp kremayı kalp şeklinde çorbanın üzerine sıkın. Sıcak servis yapın.