Balkabaklı kek tarifi nasıl yapılır?

Lora Karal’dan nefis mi nefis balkabaklı kek tarifi.

6 kişilik
60 dakika
55 dakika
520 kalori

Balkabaklı kek için malzemeler;

  • 200 gr balkabağı püresi
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (şekerli sevenler miktarı arttırabilir.)
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı pumpkin spice (tarçın-zencefil-karanfil tozu karışımı)

Süslemesi için;

  • Keten tohumu
  • Ceviz
1 Balkabaklarını ince ince kesip fırında yumuşayana kadar pişirin ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra çatal yardımıyla ezin.
2 Farklı bir kapta yumurta ve şekeri beyaz kremamsı bir kıvam alana kadar düzenli olarak çırpın.
3 Güzelce çırptıktan sonra balkabağı püresi, sıvı yağ ve suyu ekleyerek karıştırın ve homojen kıvama getirin.
4 Geriye kalan tüm kuru malzemeleri de elekten geçirerek ekleyin ki kek güzelce kabarsın.
5 Kuru malzemeleri ekledikten sonra spatula yardımıyla alttan üste doğru harcı söndürmeden karıştırın.
6 Pürüzsüz kıvama geldikten sonra harcı yağladığınız kalıba dökün.
7 Üst kısmına ise keten tohumu ve ceviz serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında (alt üst ayarda) ortalama kontrollü 45-55 dakika pişirin. (Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmelisiniz.)
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil