Barbunya Filizli Çikolatalı Trüfler

Barbunya filizinin haşlandığında kestaneye benzeyen hafif tatlımsı bir lezzeti var. O yüzden tatlılarda bolca kullanabilirsiniz.

Tarif: Gökçe Ayça Gündüz
Fotoğraf: Ozan Kutsal

* Pozitif dergisinden alınmıştır.

Malzeme
60 g organik barbunya filizi
60 g çiğ badem

3 tatlı kaşığı kakao

12 adet hurma
Süsleme için:
10 g chia tohumu
10 g Hindistan cevizi
10 g kakao

Hazırlanışı:
Önce barbunya filizlerini düdüklü tencerede 15 dakika haşlayın ve soğumaya alın. Düdüklü tencereniz yoksa normal tencerede 30 dakika suda kaynatmanız yeterli olacaktır. Bademleri mutfak robotundan geçirip un haline getirin. Geniş bir cam kaseye koyun. Barbunya filizlerini de mutfak robotundan geçirip bademlere ekleyin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp onları da ayıca robottan geçirin. Kakaoyu da ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırarak bir hamur haline getirin. Hamurdan eşit miktarlarda koparıp küçük toplar yapın. Topları ayrı kaselere koyduğunuz kakao, chia ya da Hindistan cevizine batırarak süsleyin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil