Barbunya piyazı

Barbunya piyazı tarifi

Malzemeler:
250 g barbunya
1 kırmızı soğan
Yarım limonun suyu
Yarım dolmalık kırmızı biber
Yarım dolmalık yeşil biber
Yarım dolmalık sarı biber
5 kırmızı çeri domates
7~8 dal maydanoz
50 g soya filizi
Yarım çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
Sosu için
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı tahin
Tuz
Kırmızı pul biber
Üzeri için
2 katı haşlanmış yumurta

Hazırlanışı:
Barbunyaları tuzlu kaynar suda haşlayıp suyunu süzün. Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanı bir kaseye alın. Limon suyunu ilave edip 3-4 dakika bekletin. Küp doğradığınız biberler, çeri domates, ince kıydığınız maydanoz, soya filizi ve dilimlenmiş siyah zeytini ilave edip harmanlayın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip karıştırın. Yuvarlak dilimlediğiniz yumurta ile süsleyerek servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil