Barbunya piyazı

Barbunya piyazı tarifi

Malzemeler:
250 g barbunya
1 kırmızı soğan
Yarım limonun suyu
Yarım dolmalık kırmızı biber
Yarım dolmalık yeşil biber
Yarım dolmalık sarı biber
5 kırmızı çeri domates
7~8 dal maydanoz
50 g soya filizi
Yarım çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
Sosu için
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı tahin
Tuz
Kırmızı pul biber
Üzeri için
2 katı haşlanmış yumurta

Hazırlanışı:
Barbunyaları tuzlu kaynar suda haşlayıp suyunu süzün. Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanı bir kaseye alın. Limon suyunu ilave edip 3-4 dakika bekletin. Küp doğradığınız biberler, çeri domates, ince kıydığınız maydanoz, soya filizi ve dilimlenmiş siyah zeytini ilave edip harmanlayın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip karıştırın. Yuvarlak dilimlediğiniz yumurta ile süsleyerek servis yapın.

Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı