Bezelyeli enginar püresi nasıl yapılır? Adım adım bezelyeli enginar püresi

Baharı müjdeleyen ve sağlık dostu sebzelerin başında gelen enginar, çeşitli tariflerle masaları süslüyor. Selin Gökbakar’dan pratik ve sağlıklı bezelyeli enginar püresi tarifi geliyor...

. Enginar kalp dostu olarak bilinir. Özellikle enginarın kalbi olarak adlandırılan çiçeğe benzer kısmı enginarın en faydalı yeridir. Baharın gelişiyle pazar tezgahlarında yerini almaya başlayan enginarın gelişini sağlıklı bir sofra hazırlayarak kutlamak gerek.  Çorbası, salatası, dolması, pilavı, garnitürü ve daha birçok şekilde tüketilebiliyor. Selin Gökbakar’dan pratik ve sağlıklı bezelyeli enginar püresi tarifi geliyor...

6 kişilik
20 dakika
20 dakika
120 kalori

Bezelyeli enginar püresi için malzemeler

  • 7 adet enginar
  • 1.5 su bardağı bezelye
  • 1 adet orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Not: Yanında servis için kızarmış ekmek tercih edebilirsiniz.
1 7 adet enginar ve 1,5 su bardağı bezelyeyi yıkayıp, temizledikten sonra düdüklü tencereye koyun.
2 Üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra yaklaşık 10 dakika kadar düdüklü tencerede pişirin.
3 Ayrı bir yerde orta boy soğanı doğrayıp tavaya alın.
4 Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber ekledikten sonra iyice kavurun.
5 Soğan pembeleştikten sonra altını kapatın ve blender haznesine koyun.
6 Üzerine düdüklü tencerede pişirdiğiniz malzemeleri de ekledikten sonra blender’da püre haline getirin.
7 Çukur bir tabağın içinde sunum yapabilirsiniz.
8 Üzerini süslemek için haşlanmış bezelye ve dereotu tercih edebilirsiniz.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil