Biber, domates, su teresi ve zeytinyağı

Bağışıklık sistemine destek olan biberli bir içecek.

Biber, bir antioksidan olan beta-karoten yönünden zengindir. Bol miktarda C vitamini içerir. Domateste bulunan bir çeşit karotenoid olan likopenin ise kuvvetli anti-kanserojen etkisi vardır. Su teresinde ise serbest kök atomlarının yarattığı zararları temizleyen bileşikler bulunur. Zeytinyağındaki E ve K vitamini gibi antioksidanlar ise çoğu hastalığın engellenmesinde ve vücut savunmasının sağlanmasında görev alırlar.

Tarifi

1 büyük demet su teresi, 1 adet biber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış, 4 adet iri domates, doğranmış, 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı.

Tüm malzemeyi blendırda suyunu çıkarın, karıştırın. Üzerine zeytinyağı dökün ve hemen için.

Besin değeri tablosu
Vitaminler B1, B2, B3, B5, B6, C, D, E ve K vitaminleri, beta-karoten, folik asit, kalsiyum, krom, bakır, iyot, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, likopen, omega-3, omega-6 yararlı yağ asitleri ve tryptophan.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil