Biber reçeli

Kahvaltı sofralarınız için...

Malzemeler:
5 acı kırmızı biber (Arnavut biberi ya da Meksika biberi)
5 kırmızıbiber (Kapya)
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Saplarını kopararak çekirdeklerini çıkardığınız biberleri yıkayarak süzülmesi için kenara alın. Yemeklik olarak doğradığınız biberleri tencereye alın. Üzerine şeker ilave ederek 2 saat bekletin. 1 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra orta ateşte 40 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocağı kapatmadan önce limon suyunu ekleyin. 10 dakika beklettikten sonra kavanoza doldurarak kapağını kapatın. Kavanozları ters çevirerek ertesi gün kahvaltıda servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil