Bir Harvard kariyer uzmanına göre çok az kişinin sahip olduğu 1 numaralı kritik özellik

Harvard Business School'da da göre yapan Harvard'da görevli araştırmacı ve “Akıllı İşbirliği” kitabının ortak yazarı Heidi K. Gardner, CNBC için kaleme aldığı makalede bir kariyer önerisinden bahsediyor.

Gardner, "Gençler benden kariyer tavsiyesi istediğinde onlara her zaman şunu söylüyorum: “Sadece kendi başarılarınıza odaklanmayın. İşbirlikçi olun" diyor.

Gardner, "Harvard’ın işletme ve hukuk okullarında on yıllık öğretim ve araştırma sonucunda, önemli ve genellikle gözden kaçan bir içgörü keşfettim: Ekipler arasında nasıl işbirliği yapılacağını çözen insanlar, bunu yapmayanlara karşı büyük bir avantaj elde ettiler" diyor.

KADINLAR BU KONUDA DAHA BAŞARILI

Makalede atıfta bulunulan 2021 tarihli bir araştırma, kadın liderlerin, aynı seviyedeki erkeklere kıyasla, resmi işlerinin dışında kalan işbirlikçi çabalara zaman harcama olasılıklarının yaklaşık iki kat daha fazla olduğunu gösteriyor.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil