Boeuf Bourguignon tarifi nasıl yapılır?

Fransız mutfağından farklı bir lezzetle karşınızdayız. Şık bir restorantta yemek yiyormuşsunuz gibi masanızı ve mutfağınız süslemek istiyorsanız o zaman Boeuf Bourguignon tam size göre. Peki Boeuf Bourguignon tarifi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışları...

3 kişilik
20 dakika
60 dakika
130 kalori

Boeuf Bourguignon tarifi için gerekli malzemeler

  • 300 g iri doğranmış dana kuşbaşı
  • 250 ml et suyu
  • 20 gr pastırma
  • 5 adet mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 2 -3 diş sarımsak
  • 10-15 adet arpacık soğanı
  • 1-2 kaşık un
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • biber
1 Tencereye tereyağı ve zeytinyağı eklenir. Etler arkalı önlü renk alana kadar pişirilir.
2 Et suyu ve un bir kapta karıştırılır ve etin üzerine ilave edilerek kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
3 Pastırma jülyen kesilir. Ayrı bir tavada pastırma ve arpacık soğanlar sotelenir.
4 Mantarlar temizlenir, dilimlenir ve yağda sotelenirç
5 Etlere pastırma, mantar ve soğanlar eklenerek 20 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun!
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil