Bohça börek

Malzemeler
6 yufka
200 gr kuzu eti
1 su bardağı yeşil mercimek
2 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı süt

Hazırlanışı:
Yufkaları üst üste dizip pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Kalan yufkaları bir kenarda bekletin. Tereyağını tencereye alıp eritin. Soğanı yemeklik doğrayın ve küçük kesilmiş et ile birlikte kısık ateşte kavurun. Patates ve yeşil mercimeği haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezip mercimek ve et ile karıştırın. Tuz ve baharatla tatlandırın. Hazırladığınız yufkaların ortasına kestiğiniz yufka parçalarından biraz ekleyin. Yağ ve süt karışımı sos ile ıslatıp etli harçtan ekleyin. Yufkanın kenarlarını büzerek birleştirin ve açılmaması için alüminyum folyodan yapılmış bağcıklar ile bağlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. önceden ısıtılmış 200 derece fırında her tarafı kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil