Buğday salatası tarifi nasıl yapılır?

Elele arşivinden, Elif Edes Tapan'dan akşam için nefis bir salata önerisi var: Buğday salatası... Peki, buğday salatası tarifi nasıl yapılır? İşte buğday salatası için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

4 kişilik
20 dakika
0 dakika
180 kalori

Buğday salatası tarifi için gerekli malzemeler

  • 200 gr haşlanmış aşurelik buğday
  • 5-6 dal taze soğan
  • 1/2 demet nane
  • 2 kırmızı çarliston biber
  • 4 renkli dolmalık biber veya kavanoz
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 Buğdayları yıkayıp 15-20 dakika, yumuşayana kadar haşlayın.
2 Taze soğan ve naneyi ince kıyın, çarliston biberi ufak doğrayıp buğday ile karıştırın.
3 Sos malzemelerini çırpın. Buğday soğumadan salataya ilave edin.
4 Buğday salatasını kavanozlara alın veya dolmalık biberlerin başlarını kapak gibi kullanılacak şekilde kesip, içlerini boşaltıp, biber içinde servis edin.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil