Buğday salatası tarifi nasıl yapılır?

Elele arşivinden, Elif Edes Tapan'dan akşam için nefis bir salata önerisi var: Buğday salatası... Peki, buğday salatası tarifi nasıl yapılır? İşte buğday salatası için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

4 kişilik
20 dakika
0 dakika
180 kalori

Buğday salatası tarifi için gerekli malzemeler

  • 200 gr haşlanmış aşurelik buğday
  • 5-6 dal taze soğan
  • 1/2 demet nane
  • 2 kırmızı çarliston biber
  • 4 renkli dolmalık biber veya kavanoz
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 Buğdayları yıkayıp 15-20 dakika, yumuşayana kadar haşlayın.
2 Taze soğan ve naneyi ince kıyın, çarliston biberi ufak doğrayıp buğday ile karıştırın.
3 Sos malzemelerini çırpın. Buğday soğumadan salataya ilave edin.
4 Buğday salatasını kavanozlara alın veya dolmalık biberlerin başlarını kapak gibi kullanılacak şekilde kesip, içlerini boşaltıp, biber içinde servis edin.
Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Kader matrisi numaraları ne anlatır? Uyumluluğa nasıl bakılır? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon Leyla'nın takılarını bulduk! Lina İsminin Anlamı Nedir? Sevgililer Gününde ne yapılır? 30 Sevgililer Günü aktiviteleri